Umisol® : de slimme glasfolie voor al je ramen die wel het licht binnenlaat, maar niet de koude.
Gratis Offerte

Energy-efficiency:Bespaar energie het ganse jaar door.


Bedrijven start

Argentum series

E.S.S.P

Garantie

Sputtering

Het milieu en uw budget

Voordelen

Glasfolie in bedrijven   "Hoge Return on Investment voor elke business"  

De hedendaagse architectuur draagt glas hoog in het vaandel. Maar glaspartijen zijn ook belangrijke energieverbruikers. Natuurlijk licht is belangrijk, maar tegelijk moet het thermisch comfort ook ideaal blijven.
Airco's draaien dikwijls "in overdrive" om het "serre-effect" tegen te gaan, hetgeen resulteert in excessieve CO2-emissies en zware energiefacturen.
Alternatieven, zoals verduistering, creëren een extra energiekost omdat artificieel verlichting noodzakelijk wordt. Bovendien genereren zij dikwijls lokale warmteopslag met convectieopslag.
Het komt er dus op aan een zonwerende, isolerende en energiebesparende oplossing te bekomen, met een rendement het ganse jaar door.

Umisol® tijdens de zomerIn de zomer blokkeert de Umisol® raamisolatie de infrarode warmtestralen tot 93%, waardoor temperatuurdalingen worden gerealiseerd.
Umisol® werkt als een filter. Warmte-instraling tot +/- 21°C wordt doorgelaten, daarboven wordt de zonnewarmte gefilterd. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer temperatuurdaling Umisol® veroorzaakt. Voor een optimaal resultaat is het aangewezen om alle ramen met zonne-instraling te laten behandelen.
Door de installatie van Umisol® glasfolie wordt de vereiste koelingscapaciteit van airco substantieel verminderd. Zo verbruikt uw klimaatregeling merkelijk minder energie, waardoor besparingen op het aircoverbruik tot 25% worden gerealiseerd.
Deze energiebesparingen zijn niet alleen goed voor uw budget, maar ook voor het milieu, aangezien de CO2-emissies aanzienlijk worden gereduceerd.

Umisol® tijdens de winterDoor de installatie van de Umisol® raamisolatie wordt de thermische isolatie van de bestaande beglazing in de winter aanzienlijk verbeterd. De opgewekte warmte van de verwarming wordt terug in het lokaal gereflecteerd, waardoor de warmte die normaal via de glaspartijen verloren gaat, in het lokaal blijft.
Hierdoor worden besparingen op de stookkosten gerealiseerd tot 30%, afhankelijk van het glastype.De slimme folie in praktijk :

Glasfolie GlaxoSmithKline
Voor de thermische isolatie van haar site installeerde GlaxoSmithKline thermische folies van Umisol.
Deze totaal hyperisolerende en transparante folie maakt maximale isolatie mogelijk, zodat in lokalen de temperatuur maximaal constant gehouden wordt, warmte bewarend in de winter en koelte in de zomer.
Dankzij de installatie van Umisol raamisolatie kan tot 30% worden bespaard op energie, in het geval van GlaxoSmithKline een jaarlijkse winst van 1.946.918 kWh in elektriciteitsverbruik en van 1.473.738 kWh in gasverbruik, en wordt een aanzienlijke reductie bereikt van de CO2-emissies die verantwoordelijk zijn voor de massale uitstoot van gassen met serre-effect.
Lees meer.


Raamfolie ING Shopping Center:
Het ING Shopping Center liet 1.400 m² ramen van binnen uit bekleden met Umisol® raamisolatie.
Het Shopping Center liet een gedetailleerde monitoring uitvoeren op het verbruik van elektriciteit en verwarming.
Hieruit bleek een significante besparing van 28,7% op verwarming (gas) en 18,2% op koeling (elektriciteit).
Er is ook een spectaculaire CO2-reductie van 242.202 kgr. En, niet onbelangrijk, de return on investment (ROI) werd reeds bereikt na 1,62 jaar.
Lees meer.

Umisol® zijn spectraal selectieve folies. Dit betekent een hoge lichttransmissie, in combinatie met uitstekende zonwerende eigenschappen in de zomer en sterk isolerende eigenschappen in de winter.
Bij de keuze van een kwalitatieve glasfolie die grote energiebesparingen oplevert is het belangrijk dat deze 3 factoren werden getest door onafhankelijke testlabo's volgens de geldende Europese normen.
Alle technische specificaties van de Umisol® glasfolies werden getest volgens de geldende europese normen

Bovendien reflecteert deze slimme folie 99% van de ultravioletstralen, waardoor de verkleuring van uw kostbaar interieur wordt gestopt.
Tevens verschaft deze kwaliteitsfolie U meer veiligheid. Glas is immers een breekbaar bouwmateriaal waarvan de scherven U ernstig kunnen verwonden.
Verder zijn grote glaspartijen in gebouwen zeer aantrekkelijk voor inbrekers. Umisol® glasfolies verstevigen de glasoppervlaktes en zorgen ervoor dat bij breuken de scherven niet uit elkaar vallen zodat zij U niet kunnen kwetsen.
De energiebesparende folie wordt aan de binnenzijde van de beglazing aangebracht zonder kap- of breekwerk.
De ramen kunnen nadien normaal onderhouden en gereinigd worden.

Op Umisol® folies wordt een garantie geboden van 10 jaar. De levensduur van deze warmtewerende folie is echter veel langer.
Versnelde verouderingstesten door onafhankelijke testbureaus tonen aan dat Umisol® glasfolies na 20 jaar nog steeds hetzelfde uitzicht en dezelfde zonwerende en isolerende eigenschappen bezitten.

Glasfolie helpt u bedrijf te besparen   LuxaSolar europa commisie LuxaSolar bespaar nu

"Europese Commissie bespaart tot 30% op energieverbruik door zonwerende en energiebesparende glasfolie van Umisol®"

De Europese Commissie bereikte recent een akkoord over maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan: Europa moet tegen 2020 zowat 20% minder energie verbruiken en zodoende zijn CO2-emissies eveneens met 20% verminderen! In het gebouw van de Europese Commisie-DG Milieu te Brussel, waar het departement Klimaatverandering en Kyoto resideert, werd alvast 2.300 m² Umisol® geïnstalleerd. Deze zonwerende maar tegelijk ook energiebesparende gemetalliseerde folie leidt zelfs tot 30% energiebesparingen, en dus tot een zeer grote reductie van CO2-emissies. Door de installatie van Umisol® realiseert de Europese Commissie nu reeds de vooropgestelde normen en houdt het de energiefactuur van haar gebouwen onder controle.

Lees meer ->>>